Tietosuojaseloste

Vaalimme asiakkaidemme yksityisyyden suojaa ja vastaamme siitä, että kaikki henkilötietojen käsittely tapahtuu voimassa olevan lain mukaisesti. Tässä henkilötietokäytännössä kerromme mitä henkilötietoja keräämme, mikä henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on, mitä oikeuksia sinulla on ja miten toimimme, jotta henkilötietojesi käsittely olisi turvallista.

1. Sinua koskevat kerättävät henkilötiedot sekä henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

VitaeLab AS / HappyMe (”VitaeLab” tai ”me”) on vastuussa antamiesi henkilötietojen käsittelystä. Kun rekisteröidyt asiakkaaksemme, pyydämme sinua antamaan tiedot koko nimestäsi, osoitteestasi, sähköpostiosoitteestasi sekä puhelinnumerostasi. Teemme tämän voidaksemme hallinnoida asiakassuhdettasi ja toimittaa tilauksesi sekä pystyäksemme tarvittaessa ottamaan sinuun yhteyttä asiakassuhteeseesi liittyen. Antamasi tiedot säilytetään niin pitkään kuin sinulla on aktiivinen asiakassuhde meillä. VitaeLab on velvollinen säilyttämään osan tiedoista myös asiakassuhteesi päätyttyä, esimerkiksi kirjanpitolain mukaisten velvollisuuksien täyttämiseksi.

Antaessasi henkilötietosi meille tilauksen yhteydessä henkilötietojasi käytetään tilauksen käsittelemiseen. Käytämme lisäksi tietojasi kommunikoidessamme kanssasi sekä räätälöidäksemme palvelujamme. Saatamme ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse, ellet ole ilmoittanut, ettet halua yhteydenottoja.

Asiakassuhteen päätyttyä säilytämme tiedot nimestäsi, osoitteestasi, sähköpostiosoitteestasi, puhelinnumerostasi sekä ostoshistoriastasi, jotta voimme ilmoittaa sinulle tarjouksista sekä tuotteitamme koskevista uutisista, joiden arvelemme kiinnostavan sinua. Tämä ei kuitenkaan päde, jos olet ilmoittanut meille, ettet halua yhteydenottoja kyseisissä tarkoituksissa. Saatamme myös suunnata sinulle henkilökohtaisesti kohdistettuja tarjouksia perustuen VitaeLabin oikeutettuun etuun käyttää vastaanottajien ajankohtaiseksi kokemaa markkinointia.

VitaeLab on kirjanpito- ja verolainsäädännön mukaan velvollinen säilyttämään tiettyjä maksutapahtumiisi liittyviä henkilötietoja koskien aikaisempia tilauksia viiden vuoden ajan tilivuoden päättymisestä. Uuden tilauksen tekeminen katsotaan suostumuksenasi sille, että VitaeLab ennen uuden tilauksesi hyväksymistä tarkistaa, ettei sinulla ole maksamattomia erääntyneitä laskuja aikaisemmilta tilauksilta.

Henkilötietosi voidaan myös käyttää kirjanpidossa, laskutuksessa ja tilintarkastuksessa; maksutositteita, hallinnollisia ja juridisia kysymyksiä varten; palveluidemme, verkkosivujemme ja verkkosivujemme käytettävyyden parantamiseen tähtäävissä tilasto- ja markkinointianalyyseissä; järjestelmiemme kehityksessä ja kunnossapidossa; sekä asiakastutkimuksia varten.

Mikäli olet alle 18-vuotias ja olet tekemässä ostoksen, sinulla on oltava huoltajasi suostumus ennen henkilötietojesi toimittamista ja ostoksen tekemistä.

Antamalla henkilötietosi VitaeLab:ille tilauksen yhteydessä annat suostumuksesi yllä kuvattuun henkilötietojen käsittelyyn. Sinulla on kuitenkin koska tahansa oikeus perua suostumuksesi henkilötietojen käsittelyyn.

Käytäntömme mukaan emme pyydä asiakkailtamme emmekä käsittele arkaluonteista tietoa. Älä siksi anna meille arkaluonteisia tietoja (esimerkiksi tietoja rodusta tai etnisestä alkuperästä, poliittisesta näkemyksestä, uskonnollisesta tai filosofisesta vakaumuksesta, ammattiliittoon kuulumisesta, terveydestä tai seksuaalisesta suuntautumisesta tai käyttäytymisestä).

2. Mistä keräämme henkilötietoja

VitaeLab:in käsittelemät henkilötiedot kerätään sinulta rekisteröinnin yhteydessä kohdassa 1 ilmoitetulla tavalla.

Lisäksi kerätään sukupuoli- ja syntymäaikatiedot tuotteidemme kehittämistä ja markkinointimme kohdistamista varten sekä osoite- ja puhelinnumerotiedot, ellet ole toimittanut näitä tietoja itse. Keräämme kyseiset tiedot yhteistyökumppaneiltamme Bisnode Oy ja Link Mobility AS.

3. Henkilötietojen siirtäminen kolmannelle osapuolelle

Voimme niin Suomessa kuin ulkomailla käyttää henkilötietojen käsittelijöitä kerättyjen henkilötietojen käsittelyssä. Meillä on kirjalliset sopimukset kaikkien henkilötietojen käsittelijöidemme kanssa, joiden mukaan käsittelijät takaavat ryhtyvänsä vastaaviin turvatoimiin, jotta henkilötietojen käsittely tapahtuisi turvallisella tavalla ja voimassa olevan ja sovellettavan yksityisyyden suojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti.

Voimme lisäksi jakaa henkilötietosi samaan konserniin kuuluvien yritysten tai sellaisten henkilötietojen käsittelijöiden kanssa, joita käytämme kohdassa 1 mainittuihin tarkoituksiin, niin EU:n/ETA:n sisällä kuin sen ulkopuolella. VitaeLab ryhtyy yritystä koskevien sitovien sääntöjen muodossa sopiviin turvatoimiin varmistaakseen, että henkilötietojesi siirtäminen tapahtuu voimassa olevan ja soveltuvan yksityisyyttä suojaavan lainsäädännön mukaisesti.

Voimme luovuttaa henkilötietojasi lain niin velvoittaessa tai mikäli lähetät meille materiaalia, jonka sisällön katsotaan olevan lainvastaista.

4. Evästeiden siirtäminen kolmansille osapuolille

Sivustollamme käytämme pikseleitä sosiaalisen verkoston facebook.com-palvelusta, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook”). Facebook Pixels on analyysityökalu, joka auttaa meitä mittaamaan, kuinka tehokkaita mainoksemme ovat Facebookissa, tulkitsemalla ihmisten toimia sivustollamme. Käytämme pikseleitä, jotta mainoksemme näkyvät oikeille ihmisille ja luodaksemme sopivia mainosryhmiä.

Facebookin käyttötarkoitus, tietojen tallentaminen, tietojen käyttö ja niiden jatkokäsittely sekä sinun oikeutesi ja mahdollisuutesi yksityisyyden suojaamiseksi löytyvät Facebookin tietosuojalausunnosta: https://www.facebook.com/about/privacy/ Jos et halua, että Facebook voi kerätä tietoja sinusta vieraillessasi verkkosivuillamme, sinun on kirjauduttava ulos Facebookista ennen kuin tulet sivustollemme.

Kaupalliset yhteistyökumppanimme käyttävät evästeitä Facebookista yllä mainittuihin tarkoituksiin. Olemme ottaneet käyttöön tietojenkäsittelysopimukset kaikkien muiden kolmansien osapuolten kanssa, jotka voivat käyttää tällaisia evästeitä/henkilökohtaisia tietoja meiltä.

5. Suoramarkkinointi sähköisen viestinnän kautta

Ollessasi VitaeLab:in asiakas ja/tai asiakasetuohjelmamme jäsen voimme käyttää henkilötietojasi lähettääksemme tarjouksia ja tuotteitamme koskevia uutisia, joiden arvelemme kiinnostavan sinua. Voit milloin tahansa kieltäytyä jatkuvasta markkinoinnista. Tämän teet helpoiten seuraamalla jokaisen lähetyksen mukana tulevia ohjeita tai ottamalla yhteyttä meihin (ks. yhteystiedot alla).

6. Turvallisuus

Kaikkia henkilötietoja käsitellään turvallisessa ympäristössä. Käytämme verkkosivuillamme Secure Sockets Layer (SSL) -salausteknologiaa. Tämä on yksi edistyneimmistä verkkotransaktioille tänä päivänä käytettävissä olevista turvallisuusohjelmista. SSL salaa kaikki henkilötietosi niin, ettei tietoja voida lukea internetissä.

7. Henkilötietojen oikaisu ja poistaminen

VitaeLab oikaisee tai poistaa omasta aloitteestaan taikka pyynnöstäsi virheellisiä tai puutteellisia henkilötietoja taikka tietoja, joiden käsittelemiseen VitaeLab:illa ei ole laillista perustetta.

Henkilötietosi tullaan poistamaan/anonymisoimaan, kun niitä ei enää tarvita yllä kohdassa 1 kuvattuihin tarkoituksiin, ellei VitaeLab lain mukaan ole velvollinen säilyttämään tietoja pidempään. Päättyneen asiakassuhteen jälkeen VitaeLab arvioi henkilötietojesi jatkokäsittelyn tarpeen. Kaikki henkilötiedot, joita ei enää tarvita käsittelyn tarkoituksiin, tullaan poistamaan/anonymisoimaan. Mainitun ajankohdan jälkeen henkilötietojesi mahdollinen jatkokäsittely tulee tapahtumaan lain tai nimenomaisen suostumuksesi nojalla.

8. Säilytysajat

VitaeLab ei säilytä henkilötietojasi pidempään kuin mitä on 1 kohdassa mainittujen tarkoitusten kannalta välttämätöntä.

9. Oikeutesi

Sinulla on oikeus saada tietää mitä sinua koskevia tietoja käsittelemme, mistä olemme hankkineet tiedot sekä miten tietoja on käytetty. Sinulla on lisäksi oikeus saada kopio sinua koskevista säilyttämistämme tiedoista sekä oikeus vaatia, että henkilötietosi poistetaan, oikaistaan tai että niiden käsittelyä rajoitetaan. Sinulla on lisäksi oikeus vaatia, että henkilötietosi siirretään toiselle oikeushenkilölle (ns. tietojen siirto järjestelmästä toiseen). Mikäli sinulla on kysymyksiä käsittelemiemme sinua koskevien tietojen suhteen tai haluat käyttää oikeuksiasi, sinun tulee ottaa meihin kirjallisesti yhteyttä alla olevaan osoitteeseen. Mikäli haluat päivittää henkilötietojasi tai muuttaa viestintätapaa koskevaa valintaasi tai et tulevaisuudessa halua vastaanottaa markkinointi meiltä, voit lähettää kirjallisen vaatimuksen alla olevaan osoitteeseen.

10. Vastuu henkilötiedoista

Henkilötietojesi käsittelystä vastaa:
VitaeLab AS / HappyMe
PL 4860
00002 Helsinki
Sähköposti: info@happyme.fi
Mikäli haluat tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä, voit aina kääntyä valvontaviranomaisen puoleen: Tietosuojavaltuutettu, PL 800, 00521 Helsinki.

11. Evästeiden käyttö

Käytämme evästeitä Google Ads-mainosten uudelleenmarkkinointiyleisöjen muodostamiseksi sivustovierailun historian tai demografiatietojen ja kävijän kiinnostusten kohteiden perusteella. Evästeitä käytetään myös demografia ja kiinnostusten kohteiden seurantaan Google Analyticsissä sekä segmentointiin näiden tietojen perusteella. Voit lukea lisätietoja evästeiden käytöstä täältä.

Ensimmäisen osapuolen eväste on eväste, jolla on sama verkkotunnuksen lähettäjä kuin verkkosivustolla, eli eväste on peräisin verkkosivustolta, jolla käyttäjä vierailee. Käytämme analytiikkaohjelmistoa Google Analytics keräämään tietoa sivuston käytöstä, kuten suosituimmista sivuista, sivustolla vietetystä ajan määrästä ja mitä kautta käyttäjät päätyvät sivustolle, esim. hakukone tai mainosbanneri.

Kolmannen osapuolen eväste on eväste, jonka lähettäjä tulee eri verkkotunnuksesta kuin missä käyttäjä vierailee. Pystyäksemme kohdentamaan mainontaamme esimerkiksi kävijän kiinnostusten kohteiden, sivustovierailun historian ja demografiatietojen mukaan sekä luomaan uudelleenmarkkinointiyleisöjä, käytämme palveluntarjoajia, jotka puolestaan myös käyttävät evästeitä.

Mikäli haluat, voit estää kolmannen osapuolen evästeet vierailemalla sivustolla https://networkadvertising.org/managing/opt_out.asp ja ruksaamalla kyseinen yritys pois listalta.

Mikäli haluat, voit myös estää Googlen tallentamat evästeet vierailemalla sivulla https://www.google.com/settings/ads ja määrittää haluamasi asetukset.

12. Henkilötietokäytännön päivitykset

Voimme muuttaa tätä henkilötietokäytäntöä. Teemme tämän voidaksemme sopeuttaa käytäntömme soveltuvan lainsäädännön sekä soveltuvien puitesopimusten ja kaupallisten tarpeiden muutosten mukaisesti tai voidaksemme tyydyttää asiakkaidemme, markkinointikumppaneidemme sekä palveluntarjoajiemme tarpeita. Päivitetyt versiot muutospäivämäärineen julkaistaan verkkosivuillamme www.happyme.fi, jotta selkeästi käy ilmi milloin viimeisin muutos on tehty.

9.10.2018