Ympäristöystävällinen omega-3-lähde

Meren luonnonvarojen kestävän käytön tarkoitus on huolehtia nykyisen sukupolven tarpeista tuhoamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia tyydyttää omat tarpeensa.

Se merkitsee, että meren eri lajeja on suojeltava ja meren ekosysteemistä on huolehdittava järkevällä tavalla. Kuluttajana voit vaikuttaa ostamalla sellaisia merestä peräisin olevia tuotteita, jotka ovat sertifioituja ja joilla on Friend of the Sea'n kaltainen ympäristömerkintä.

Mustekala on vastustuskykyinen laji
Miljardit ihmiset saavat elantonsa kalastuksesta ja merenantimista, ja merenantimet ovat sekä tärkeiden proteiinien että terveellisten merellisten omega-3-rasvahappojen lähde. On kuitenkin olemassa jokin raja, mihin saakka meren luonnonvaroja voidaan kuluttaa. Meren eri lajien määrää on vaikea laskea ja lisäksi kalastusrasitus kohdistuu eri tavoin eri alueisiin. Liikakalastus uhkaa nykyään monia kalakantoja ja yhä useammat lajit lähestyvät kantokyvyn rajaa. Kalakantojen uudelleen kasvaminen monta vuotta jatkuneen liikakalastuksen jälkeen on aikaa vaativa prosessi.

Toinen ongelma on, että paikallisyhteisö voi kärsiä kasvavasta kalateollisuudesta. Ulkomaalaiset yritykset, jotka käyttävät suuria ja tehokkaita kalastusaluksia voivat köyhdyttää meren paikalliset voimavarat ja sen lisäksi monet kalastusmenetelmät voivat vahingoittaa ympäristöä niin merellä kuin maalla.  Pohjatroolaus aiheuttaa korvaamattomia vaurioita niin merenpohjalle ja koralliriutoille kuin muille kala- ja eläinlajeille ja raaka-aineen käsittely rannoilla voi johtaa ympäristömyrkkypäästöihin.

Mustekalasta valmistettu Calamarine® erottuu hyvin ympäristöä säästävänä terveellisten, pitkien omega 3 -rasvahappojen lähteenä. Mustekala elää keskimäärin vain yhden vuoden ja sekä kasvaa että lisääntyy nopeasti. Siksi se ei ole yhtä alttiina kalastusrasitukselle moniin kalalajeihin verrattuna ja sitä voidaan näin pitää parempana vaihtoehtona. Lyhyt elinikä rajoittaa myös meren ympäristömyrkkyjen kerääntymistä mustekalaan.

Meren luonnonvarojen lisääntynyt käyttö
Yksi maailman kasvavista ongelmista on ruoantähteiden suuri määrä. Elintarviketuotannossa hyvin suuri osa raaka-aineesta jää käyttämättä. Mustekalaa myydään kalmarirenkaina ja -fileinä ravintoloihin ja liikkeisiin, mutta noin 25% raaka-aineesta ei sovellu niihin. Arviolta noin 500 000 tonnia mustekalaa heitetään pois vuosittain.  Calamarine® omega-3 -öljy valmistetaan tästä hyödyntämättä jääneestä raaka-aineesta, mikä johtaa näin parempaan meren luonnonvarojen käyttöön.

Meriä säästävä pyyntimenetelmä
Mustekalaa pyydetään öisin valon avulla, joka houkuttelee mustekalan merenpintaan. Tällä menetelmällä on useita etuja:

• Muiden lajien sivusaalista ei synny juuri ollenkaan, kun taas verkkoihin/trooleihin jää usein myös muita lajeja.
• Merenpohja ja koralliriutta pysyvät koskemattomina.
• Pienet mustekalat elävät syvemmälllä ja ne eivät siksi jää saaliiksi.

Voimavara paikallisyhteisölle
Mustekalaa pyytävät ennen kaikkea paikalliset työntekijät, jotka osallistuvat raaka-aineen ensimmäiseen käsittelyyn maissa.  Työntekijöistä huolehditaan hyvin ja asiaankuuluvaa lainsäädäntöä sekä viranomaisten ja ammattiyhdistysten vaatimuksia noudatetaan. Näin myös paikalliset kalastajat perheineen saavat elantonsa.

Friend of the Sea
Friend of the Sea on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on meriluonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Järjeston tarkoituksena on suojella meren elinympäristöä. Sertifiointi tarkoittaa, että ulkopuolinen, riippumaton taho tarkastaa sekä tuotteen, raaka-aineen pyynnin että tuotannon. Friend of the Sea -sertifiointi takaa, että tuote on valmistettu kestävän kehityksen periaatteella. Jotta voimme taata mahdollisimman ympäristöystävällisen ja laadukkaan raaka-aineen, olemme valinneet raaka-aineen toimittajamme huolella.

Ympäristön huomioon ottava tavarantoimittaja 
Pharma Marine, joka on mustekalaöljyn tuottaja ja tavarantoimittaja, on ankkuroinut ympäristövastuun olennaiseksi osaksi yritysfilosofiaansa. Meille tavarantoimittajan eettisyys on kustannustekijöitä tärkeämpi ja valitsemme raaka-aineen toimittajan, joka jakaa kanssamme samat arvot. Elintarviketuotannosta yli jääneiden raaka-aineiden käyttö on keskeistä Calamarine®:n kehittämisessä. Raaka-aineen toimittaja Aasiassa tekee aktiivista työtä käyttääkseen mahdollisimman suuren osan pyydetystä mustekalasta. Lisäksi paikalliset kalastajat pyytävät mustekalaa ympäristöystävällisillä pyyntimenetelmillä, mikä tukee paikallista ja globaalia ympäristöpolitiikkaa.

Kalmariöljy kuljetetaan Aasiasta Norjaan kaikkein ympäristöystävällisimmällä kuljetusmenetelmällä, kontissa merikuljetuksena. Kun öljy tulee Norjaan, se jatkokäsitellään yhdessä maailman omega-alan ympäristöystävällisimmistä tehtaista. 100% öljystä hyödynnetään ja yritys tekee työtä hyödyntääkseen ja kierrättääkseen energian parhaalla mahdollisella tavalla.

Monet asiat vaikuttavat tuotteen ympäristöystävällisyyteen, ja kokonaisuutena Calamarine® on kestävän kehityksen kannalta yksi parhaista omega-3-lähteistä.

Lue myös:
Tätä kaikkea on HappyMe
Näin omega-3 vaikuttaa aivojen kehitykseen
Omega-3 on tärkeä kasvavalle lapselle

Tilaa HappyMe Chewable Calamari Omega-3 jo tänään!

HappyMe - lasten omega-3


HappyMe Chewable Calamari Omega-3 on maistuva uutuus, joka on kehitetty erityisesti lapsille. HappyMe sisältää tärkeitä omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja E-vitamiinia.

HappyMe on pureskeltava geelitabletti ja maistuu lasten suussa herkulliselta. Yksi tabletti päivässä riittää, vaikka lapset mielellään ottaisivat useammankin. Kätevä tapa saada lapset nauttimaan tärkeät rasvahapot päivittäin.

Tilaa heti - saat hauskat siirtotatuoinnit kaupan päälle!