Omega-3 on tärkeä kasvavalle lapselle

Lapset kasvavat ja kehittyvät nopeasti, ja siksi heidän on tärkeä saada oikeita ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä elimistön normaalille kasvulle ja kehitykselle.

Lasten pieni elimistö kehittyy vauhdilla lapsuus- ja nuoruusvuosien aikana. Muun muassa näin:

  • Aivojen paino voi lisääntyä 5-10 % jo muutaman vuoden aikana.
  • Terävänäkö kehittyy 6-7 ikävuoteen saakka.
  • Lasten luuston on uusiuduttava jatkuvasti, koska he kasvavat keskimäärin 5-6 cm vuodessa.
  • Teini-iässä luuston paino tuplaantuu.

Miksi omega-3-rasvahappo DHA on tärkeä?
Omega-3-rasvahappo DHA on rasvahappo, jota elimistö itse pystyy tuottamaan pieninä määrinä, mutta sekä hermokudoksessa, aivoissa että silmissä on luontaisesti paljon DHA:ta. Siksi meidän on tärkeä huolehtia tämän rasvahapon saannista ravinnosta, erityisesti rasvaisesta kalasta.

Jo äidin vatsassa ollessaan lapsi on riippuvainen DHA:n saannista, joka edistää vauvan aivojen ja näön normaalia kehitystä *. Raskausaikana ja imettäessä on myös huolehdittava riittävästä kalan syönnistä tai omega-3 -ravintolisän saannista, jotta vauva saa tarvittavat rakennusaineet.

Minkä verran kalaa lasten tulee syödä?
Kiireisen arjen keskellä ei ole aina helppoa huolehtia siitä, että lapset saavat riittävästi omega-3:a ravinnostaan. Ravitsemussuosituksen mukaan kalaa suositellaan koko perheelle vähintään 2-3 kertaa viikossa eri kalalajeja vaihdellen. Kannattaakin kokeilla vaikkapa rasvaista kalaa vähintään kerran viikossa, kuten lohta, siikaa tai silliä. Ja vaihdella vähemmän rasvaisten lajien kuten ahvenen, kuhan ja hauen kanssa. Eri kalalajeja vaihtelemalla saat myös ruokalistaan vaihtelua.

Nämä ravintosuositukset koskevat niin lapsia kuin aikuisia. Ravintoaineiden tarve on suurin lapsuus -ja nuoruusvuosien kehitysvaiheessa kun lapsi kasvaa. Meidän vanhempien vastuulla on huolehtia siitä, että lapsemme kehittyvät parhaalla mahdollisella tavalla ja saavat hyvät rakennusaineet.

Syökö lapsesi riittävästi kalaa?
Meillä vanhemmilla on varmasti hyvä arvio siitä kuinka paljon kalaa lapsemme syövät. Kuinka paljon lapsesi syö kalaa? Jos lapset mielestäsi syövät liian vähän kalaa, voi olla hyvä ajatus kokeilla omega-3-ravintolisää, joka sisältää myös D-vitamiinia ja varmistaa tärkeiden rasvahappojen saanti. Myös D-vitamiinin saanti on meille täällä pohjoisessa erityisen tärkeää talvisin, jolloin aurinko ei auta ihon luontaista D-vitamiinin muodostusta elimistössä.

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 on kehitetty edistämään lapsen normaalia kasvua. Päinvastoin kuin muissa markkinoilla olevissa omega-3-ravintolisissä, raaka-aineena on kalmari eikä kala. Kalmari sisältää erityisen runsaasti DHA-rasvahappoja ja se tarkoittaa, että jokainen geelitabletti sisältää enemmän omega-3:a, joten lapsi tarvitsee vain yhden geelitabletin päivässä.

 

Lue myös:
Näin omega-3 vaikuttaa aivojen kehitykseen
Tiesitkö tämän omega-3:sta?
Tätä kaikkea on HappyMe

 

 

Tilaa HappyMe Chewable Calamari Omega-3 jo tänään!

HappyMe - lasten omega-3


HappyMe Chewable Calamari Omega-3 on maistuva uutuus, joka on kehitetty erityisesti lapsille. HappyMe sisältää tärkeitä omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja E-vitamiinia.

HappyMe on pureskeltava geelitabletti ja maistuu lasten suussa herkulliselta. Yksi tabletti päivässä riittää, vaikka lapset mielellään ottaisivat useammankin. Kätevä tapa saada lapset nauttimaan tärkeät rasvahapot päivittäin.

Tilaa heti - saat hauskat siirtotatuoinnit kaupan päälle!