Miksi kalan syöminen on tärkeää?

Oletko koskaan miettinyt, miksi terveysviranomaiset muistuttavat alinomaa, että kalaa tulisi syödä 2-3 kertaa viikossa? Entä miksi kalan pitäisi olla rasvaista?

Lyhyesti sanottuna; kala sisältää meille ihmisille elintärkeitä rasvahappoja. Useimmiten puhutaan vain omega-3-rasvahapoista, joista tärkeimpiä ovat DHA- ja EPA-rasvahapot. DHA on tärkeää kehon useille eri toiminnoille, kuten aivoille. Kuten tiedämme, aivot ohjaavat muistia, huomiokykyä, keskittymistä, huomiokykyä, ongelmanratkaisua sekä sosiaalista käyttäytymistä.

Hermokudos, aivot ja silmä sisältävät luonnostaan paljon DHA:ta. DHA-rasvahappo on rasvahappo, jota keho ei pysty muodostamaan itse. Siksi olemme riippuvaisia siitä, että kehomme saa sitä ruoasta, erityisesti rasvaisesta kalasta.

Lasten pienet kehot kasvavat ja kehittyvät täyttä vauhtia lapsuus- ja nuoruusvuosina. On tärkeää, että lapset saavat oikeita ravintoaineita, jotka ovat normaalin kasvun ja kehityksen kannalta välttämättömiä.

Lapsen kasvaessa tapahtuu monta asiaa samanaikaisesti:

  • Aivot; Aivojen paino voi kasvaa 5-10% vain muutaman vuoden kuluessa.
  • Näkö; Terävänäkö kehittyy aina 6-7 ikävuoteen saakka.
  • Luusto; Lapsen luuston täytyy uudistua jatkuvasti, sillä lapset kasvavat keskimäärin 5-6 cm vuodessa. Teinivuosien aikana luuston massa tuplaantuu.

Kun tiedämme, kuinka paljon erityisesti koululaiset tarvitsevat muistia ja ongelmanratkaisutaitoa, tiedostamme, kuinka tärkeitä rasvahapot ovat lapsille.

Koulutyöhön keskittymisessä ja opitun muistamisessa oikealla ravitsemuksella on suuri merkitys.

Kahden ensimmäisen vuoden aikana lapsen aivot kasvavat hyvin nopeasti, mutta kehitys jatkuu läpi lapsuus- ja nuoruusvuosien. Ruoka, jota lapsi syö, vaikuttaa prosessiin ja erityisesti DHA:lla on tärkeä rooli normaalissa aivojen kehityksessä. Kun syömme meren eläviä tai ravintolisää, jossa on DHA:ta, lisääntyy veren rasvahappojen määrä ja ne kulkeutuvat edelleen aivoihin.

Jopa 90% aivojen omega-3-rasvahapoista koostuu DHA:sta.

On todistettu, että nauttimalla 250 mg DHA:ta päivittäin edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina. Siksi omega-3 onkin tärkeä rakennusaine aivoille.

Yksi HappyMe-geelitabletti sisältää 250 mg DHA:ta. Lisäksi HappyMe sisältää myös EPA-rasvahappoja ja D- sekä E-vitamiinia.

Lue myös:
Ympäristöystävällinen omega-3-lähde
Tiesitkö tämän omega-3:sta?
Omega-3 on tärkeä kasvavalle lapselle

Tilaa HappyMe Chewable Calamari Omega-3 jo tänään!

HappyMe - lasten omega-3


HappyMe Chewable Calamari Omega-3 on maistuva uutuus, joka on kehitetty erityisesti lapsille. HappyMe sisältää tärkeitä omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja E-vitamiinia.

HappyMe on pureskeltava geelitabletti ja maistuu lasten suussa herkulliselta. Yksi tabletti päivässä riittää, vaikka lapset mielellään ottaisivat useammankin. Kätevä tapa saada lapset nauttimaan tärkeät rasvahapot päivittäin.

Tilaa heti - saat hauskat siirtotatuoinnit kaupan päälle!