D-vitamiini on tärkeä lapsen luustolle

D-vitamiini on välttämätön lapsen luuston normaalille kasvulle ja kehitykselle. Lapset kasvavat jatkuvasti; aikuisen luusto uusiutuu noin 7 vuoden välein, lapsilla prosessi etenee paljon nopeammin.

Jotta lapsen luusto kehittyy, on tapahduttava mineralisaatioprosessi, jossa kalsium ja fosfori varastoituvat luustoon. Lapsi saa kalsiumia pääasiassa maidosta ja muista meijerituotteista sekä joistakin vihreistä kasviksista kuten parsakaalista ja viherkaalista. Jotta elimistö pystyy hyödyntämään ravinnossa olevan kalsiumin ja käyttämään sen luuston kehittämiseen, lapsen on saatava riittävästi D-vitamiinia.

D-vitamiini
D-vitamiini on yksi niistä vitamiineista, joita elimistö pystyy itse tuottamaan. Kun auringonvalo osuu iholle, iholla muodostuu D-vitamiinia, mutta tämä tuotanto ei riitä ylläpitämään riittävää D-vitamiinin tasoa kehossa. Tämä koskee erityisesti talvikautta, jolloin auringon määrä on vähäinen, mutta kesäkaudella auringon paistaessa suojaamme ihon UV-suojakertoimellisilla rasvoilla, jolloin D-vitamiinin muodostus heikkenee aurinkorasvan vuoksi.

D-vitamiinin yhtenä tärkeimpänä tehtävänä on pitää kalsiumin ja fosforin määrä veressä sellaisella tasolla, että keho pystyy hyödyntämään ne optimaalisesti. D-vitamiini edistää ruoasta saadun kalsiumin normaalia imeytymistä luuston hyötykäyttöön. Luuston uudistuessa jatkuvasti, on tärkeää varmistaa, että uusi luukudos muodostuu lujaksi. Liikunnan lisäksi siihen tarvitaan erityisesti kalsiumia ja D-vitamiinia.

Onkin tärkeää, että lapsi saa riittävästi D-vitamiinia ravinnosta. Rasvaiset kalat, kuten lohi, taimen, makrilli ja silakka, ovat hyviä D-vitamiinin lähteitä. Tästä syystä myös joihinkin maitotuotteisiin on lisätty D-vitamiinia. D-vitamiinia suositellaan Suomessa 2 viikon iästä 2 ikävuoteen saakka 10 mikrogrammaa, ja 2-18 vuotiaille 7,5 mikrogrammaa päivässä, sillä muuten emme välttämättä saa sitä tarpeeksi.

HappyMe Chewable Calamari Omega-3 sisältää omega-3-rasvahapot DHA ja EPA, sekä D- ja E-vitamiinia. Tuote on ainoa markkinoilla oleva omega-3-ravintolisä, joka sisältää sekä kalmariöljyä että E-vitamiinia. Lisäksi päivittäinen DHA rasvahapon tarve täyttyy yhdellä geelitabletilla.

 

Lue myös:
D-vitamiini on tärkeää lapsen luustolle
Tiesitkö tämän omega-3:sta?
Omega-3 on tärkeä kasvavalle lapselle

 

 

Tilaa HappyMe Chewable Calamari Omega-3 jo tänään!

HappyMe - lasten omega-3


HappyMe Chewable Calamari Omega-3 on maistuva uutuus, joka on kehitetty erityisesti lapsille. HappyMe sisältää tärkeitä omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia ja E-vitamiinia.

HappyMe on pureskeltava geelitabletti ja maistuu lasten suussa herkulliselta. Yksi tabletti päivässä riittää, vaikka lapset mielellään ottaisivat useammankin. Kätevä tapa saada lapset nauttimaan tärkeät rasvahapot päivittäin.

Tilaa heti - saat hauskat siirtotatuoinnit kaupan päälle!